Located on a bluff overlooking Lake Washington in Seattle, this landscape’s yew hedges and concrete courtyard walls parallel architectural elements weaving exterior and interior space together while creating a gradual transition from public to private space. A simple plant palette flows within and between spaces, complimenting the linear sequence with organic forms and seasonal change.

At the street side, an informal composition of Japanese maples and sculpted Japanese black pines contrasts with the horizontal planes of the architecture. Moving through the exterior forecourt and the rooms of the house, architectural elements direct movement and views into the landscape. Upon arrival at the bluff terrace, an infinity pool culminates the sequence of spaces and visually merges with views of Lake Washington and the Cascade Mountains beyond.

Architecture: Conard Romano Architects
Photography: Dale Lang