The master plan that is serving as a guide for improvements, restorations, and preservation efforts within this 160 acre property in the Puget Sound region was created through an extensive, engaging process that included architects, the owner’s family and friends, and others. The resulting values, guiding principles, and designs, address an existing “compound area” where historic buildings are being restored, poorly sited buildings removed, native shoreline restored, and outdoor amenities added to support the owner’s family and their active and social lifestyle.

Beyond the compound area, elements including hiking trails, adventure play, orchards, and a treehouse will be added. In addition, a holistic forest management plan will be implemented, wetland habitat improved, and green energy systems including solar and geothermal will be installed.

Architecture: John DeForest Architects